Gemeente Wijchen zegt ‘ja’ tegen de samenwerking met Gemeenten Heusden, Maasdriel, ’s-Hertogenbosch, Oss en West Maas en Waal om vanaf 2022 samen in te zetten op de marketing en promotie van het Maasgebied. Fietsen en struinen, varen en een terrasje pikken met uitzicht op het water. De Maas heeft van nature aantrekkingskracht op recreanten en toeristen. Dat kunnen we in ons gebied nóg beter benutten, vinden zes gemeenten aan beide zijden van de rivier.

“’Met onze gebieden langs de oevers van de Maas beschikken we over prachtig aanbod en vele verhalen.”, aldus wethouder Nick Derks van gemeente Wijchen. “De samenwerking met de zes gemeenten is gericht op het samenbrengen en uitdragen van het moois wat er is. Samen met bestaande partners gaan we eenvoudig en doeltreffend aan de slag om meer toeristen kennis te laten maken met deze Maasgemeenten.”

Snel aan de slag
Met de gemaakte kaders en de nadere kennismakingen met alle partijen kan de coördinerend regisseur van Bureau Toerisme al vroeg in het voorjaar aan de slag. Een mooie start van een nieuw toeristisch seizoen.